Гълъб Донев взе властта от Кирил Петков: Какви послания оставиха двамата?

Бившият премиер наблегна на свършеното до момента
2 авг 2022 22:16, Петя Славова
20

Нямало заложени мини и клопки, които да отклонят вниманието на новото правителство от организацията на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Така бившият премиер Кирил Петков успокои служебния министър-председател Гълъб Донев.

"От името на нашето коалиционно правителство ви предавам управлението на страната. Преди всичко искам да отбележа, че противно на условията за апокалипсис - в страната няма такъв", обърна се той към своя наследник.  

Петков отчете свършеното до момента, като наблегна на социалните мерки, компенсациите за бизнеса и диверсификацията.

Още по темата

"С пускането на газовата връзка с Гърция още от края на септември хората могат да усетят поевтиняването на цените. Създадохме и условия за получаване на количества газ, които да стигнат до пролетта. Няма да се наложи да гасите пожари в социалната система, за първи път извадихме пенсионерите над прага на бедността", подчерта той и предупреди служебните министри да внимават с корупцията.

По думите му кабинетът е свален толкова бързо, защото е  ударил по схемата за милиарди, източени от пътно строителство, от граничния контрол, от жп транспорт, предава Bulgaria ON AIR.

От своя страна, новият премиер Гълъб Донев се обърна към служебните министри и ги посъветва да не се откъсват от хората, докато са във властта.

"Пожелавам ви характер, смелост и мъдрост, за да отстоявате с всеки свой подпис и решение националния интерес на България", призова той.

Като основни приоритети Донев посочи преодоляването на високите цените на природния газ, горивата, нивото на инфлация и проблема с поддръжката на пътища.

"Очаквам от всеки от вас умни решения с мисъл за всеки български гражданин", обобщи служебният премиер. С аплодисменти и ръкостискания кабинетът "Петков" предаде властта на кабинета "Донев". Официалният червен килим беше прибран до следващото си разстилане след изборите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Война с корупцията" ли искате, или "Мир с мафията"? Всеки ще избере мира. Нека има Мир с мафията, не на Войната с корупцията.
11
0
 
1
 
! Отговори
Гълъб на мира преди 1 година
Стига с битките и войните, хора. Нека се обединим, корумпирани и некорумпирани да сме заедно за България. Всички хора са равни. Корумпираните не трябва да се репресират и преследват. Те имат равни права с некорумпираните. Заедно - корумпирани и некорумпирани, - трябва да градим бъдещето на България. Корумпираните - с корупцията и далаверите, некорумпираните - с труда. Гълъбът на мира да спре тази война с корупцията и заедно - корумпирани и некорумпирани - да живеем в мир.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков отчете свършеното до момента, . . . и тук трябваше да оставите празно, а не да изброявате несвършени обещания, защото аз мога повече да изброявам като започна с корупцията и свърша с Гешев!
9
0
 
6
 
! Отговори
Зевзек преди 1 година
Гълъб ли си, гарга ли, не знам, но ще те изядат котараците ако не слушкаш!
8
1
 
2
 
! Отговори
Опасен чар 2 преди 1 година
Името ми е Донев, Гълъб Донев
7
6
 
19
 
! Отговори
За пореден път преди 1 година
харвардския мошеник показа,че според него не е важно какво си направил(в случая почти нищо),а как говориш за него.То не бяха мазни лъжи,то не бяха самореклами, то не бяха пожелания служебния кабинет да просължи епохалното му дело.Добре, че се маха,защото заради нелепо ухилената му самодоволно физиономия бях престанал да гледам новините на телевизионния му слугинаж.Цените скачат, инфлацията галопира,а той ми казва,че нямало условия за "апокалипсис".За него- да,а за хората?
6
1
 
9
 
! Отговори
Гугут Демирев преди 1 година
Успех на служебния премиер, успех на адаша.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не показахте предаването на властта от Сербезова на новия здравен? Там май нещо се мъти.
4
0
 
13
 
! Отговори
Всъщност преди 1 година
Нищо съществено и конструктивно за обществото не казаха. Празни приказки на празни хора.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След Борисов само педддерасти и то буквални педдерасти.
2
2
 
16
 
! Отговори
Xaxa преди 1 година
Това гълъбе е не по-различен от предишния б.o-к.-л.y.k. Всички чухме вече за пapцaлите на закрито. Фatmaka стриктно следва инструкциите от Козяк.
1
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези са луди! Правителство съставно на 90% от социалисти русофили, сложено от Радев, който вече се изживява като Путин в България , т.е дава заявка за президентска република! По руски модел . Жалка страна.